17.10.2024

Karel Cibulka: Tenhle tým mě prostě baví

„Hrdě vedu tuhle partu s páskou na ruce,“ vysvětluje v rozhovoru kapitán Karel Cibulka, jenž přispěl k poslední výhře v Sousedovicích jednou trefou.

I když jste na hřišti Sousedovic v prvním poločase dvakrát vedli, nakonec jste museli ztrátu dotahovat. Co toho bylo příčinou?

Příčina byla jednoduchá. Náš velmi špatný výkon v prvním poločase. Vůbec jsme to nebyli my, chybělo nasazení, bojovnost, byli jsme jako leklé ryby.

Trenér prozradil, že o přestávce musel pořádně zvýšit hlas. Co vám hlavně vytýkal a co bylo potřeba zlepšit?

Hlas zvýšil hodně, ještě jsem to od něj nezažil. I já šel do kabiny s myšlenkami, jak celou přestávku pojmout. Nakonec jsme si řekli něco v klidu, ale pak trenér spustil. Vytýkal nám téměř vše, a oprávněně.

Obrat z 2:3 na 4:3 přišel v závěrečných osmi minutách. Věřil jsi, že by se něco takového mohlo povést? A pramenilo to z toho, že soupeři docházely síly a navíc musel po vyloučení do deseti?

Věřil jsem pořád, bez toho to nejde, i když trošku se víra snížila poté, co jsem v blížícím se závěru nedal jasnou gólovku a Šimek mi stehny vyrazil míč mířící do sítě. Druhý poločas jsme byli jiný tým, domácí museli jediné střídání využít už v první půli, fyzicky odcházeli a dohrávání proti deseti nám určitě také pomohlo.

V utkání se ti podařilo skórovat, když jsi poslal svůj tým do vedení 2:1, ale v zápise se objevilo jméno Pavla Hlavy. Jak k tomu mohlo dojít?

Tak to vážně netuším. Hned po gólu rozhodčí říkal: "Takže kapitán číslo 24?" a já odsouhlasil. Proč se objevil v zápise Pája, opravdu nevím, snad si nás rozhodčí nespletl, těch 40 kg rozdílu musí být vidět!

Třetí okresní derby a třetí vítězství. Máte na to snad nějaký recept? A jak se těšíš na souboj s Bavorovem?

Recept není žádný, chceme vyhrát každý zápas, a že se to povede v derby, je o to sladší. Tentokrát jsme i kvůli prémiím vypsaným od exsousedovického dua Duba – Blatský prostě vyhrát museli. Těším se moc, doma se hraje s chutí, bude i nějaké překvápko a navíc jsem proti Bavorovu nikdy v životě nehrál.

Na co bys pozval fanoušky? Proč by si utkání neměli nechat ujít?

Bude to čtvrté a poslední derby. Z těch tří předchozích máme devět bodů a chceme zvládnout i to závěrečné. Na zápas je připravené překvapení, něco už se pomalu provaluje, ale já to zatím nechám pod pokličkou. A navíc, opět bude v Dudák Aréně připravené dobré pivo a výborné klobásy.

Není to dlouho, co Katovice opustily divizi, složily nový tým a baví se fotbalem v I. A třídě. Jsi rád, že jsi mohl být u startu nové éry, navíc s kapitánskou páskou?

Samozřejmě, že jsem rád! Jsem rád, že se Tomášovi Hajduškovi ml. a dalším klukům podařilo mě přesvědčit k restartu kariéry. Tenhle tým mě prostě baví. Šli jsme trošku s kůží na trh, protože nikdo nevěděl, jak to bude vypadat. Téměř všichni naskočili do vyšší soutěže, než hráli doteď, a já jsem rád hlavně za to, jak to všichni zvládají a kolik bodů už jsme nasbírali. Snad to bude pokračovat a já hrdě vedu tuhle partu s páskou na ruce.