11.10.2024

Očekávám zápas plný emocí, říká Filip Duba

Fotbalisté Katovic se chystají na další okresní derby. Zítra, v sobotu 12. října, se od 16 hodin představí v nedalekých Sousedovicích. Duel bude pikantní především pro Filipa Dubu, který dres soupeře oblékal dlouhých šestnáct let.

Další zastávkou katovické Otavy budou Sousedovice, jejichž dres jsi oblékal dlouhých šestnáct let. Jak se tam těšíš? A co vůbec od tohoto souboje očekáváš?

Šestnáct let? Tak to už jsem docela starej (smích). Samozřejmě se tam moc těším. Prožil jsem tam skoro celou fotbalovou kariéru po mládeži ve Strakonicích, takže to bude speciální zápas. Jen bude asi nezvyk jít do kabin pro hosty. Očekávám zápas plný emocí, protože to je takové derby, skoro každý se zná. Věřím, že přijde hodně diváků a doufám, že odvezeme tři body do Katovic.

Probíhá nějaké hecování s bývalými spoluhráči?

Faktem je, že žádné větší hecování zatím neproběhlo. Asi mají ke mně přirozený respekt (smích). Možná jsem si s jedním nebo dvěma hráči něco napsal, ale nic víc. Myslím, že napětí začne růst s blížícím se zápasem.

Nechystáš se vypsat nějakou motivaci, která by šla do kabiny v případě vítězství?

Jo, něco určitě musím hodit do placu, jinak by mě kluci sežrali. Vidím to na tatarák a pivíčko, jak jinak. O kluky se s Liborem určitě postaráme.

Protože s Liborem Blatským znáte sousedovické hráče velmi dobře, nesnažili jste se poradit trenérům, nebo necháváte taktiku čistě na nich?

Jasně, sousedovické kluky dobře známe, ale taktiku necháváme 100% na trenérech. Myslím si, že něco probereme, ale spíše poradím jednotlivcům, co a jak.

Jaký byl vlastně důvod tvého přestupu do Katovic po tak dlouhé době v Sousedovicích a jak jsi spokojený?

V Sousedovicích jsem byl opravdu dlouho, možná až moc. Byly i možnosti se posunout, ale já jsem spíš vlastenec, tak jsem zůstal. Nelituji toho. Přivedl jsem tam kamaráda Ondru Vaněčka, jenž má zásluhu na současné podobě mladého kádru, ale pro mě osobně už tam ta motivace trochu chyběla. Přemýšlel jsem i o konci kariéry, ale pak jsem se dozvěděl o novém začátku katovického fotbalu a po pár zprávách s Kouťákem a telefonech s Hajdou ml. se to upeklo rychle. Největší motivací, nehledě na katovické zázemí z divize, byla nová parta kluků, co dobře znám. Strčit si ještě s klukama z dorostu - s Cíbou a Hajdou a v neposlední řadě se současným asistentem trenéra Švehlim. To byl první a hlavní důvod, druhý je ten, že příští rok budu bydlet s přítelkyní v novém přímo v Katovicích kousek od hřiště. Takže to všechno do sebe zapadlo. Jinak panuje spokojenost určitě, snažíme se fotbalem bavit a hrát to pro fanoušky, kteří nám zůstali věrní i v I. A třídě. Za to jim patří veliké díky.