16.10.2024

Výhru slavíme i v třetím okresním derby!

Třetí okresní derby, třetí vítězství. Tentokrát jsme si ho připsali v Sousedovicích, kde se nám v závěru se štěstím podařil parádní obrat.

FC Znakon Sousedovice – SK Otava Katovice 3:4 (3:2).

Branky: 19. a 36. Hrach, 38. Prajzler – 17. a 90+3. Kadula, 26. Cibulka, 82. Braťka. Rozhodčí: Kollárik – Novák, Klimeš. ŽK: 6:2 (29. a 80. Šimek, 48. Marcinko, 83. Sládek, 90+3. Martínek, 90+3. Doležal – 27. Hlava, 90+1. Káles). ČK: 1:0 (80. Šimek po 2 ŽK). Přihlíželo 200 diváků.

Sestava Sousedovic: Martínek – Šimek, Marcinko, Doležal, Vaněček, Fábera, Sládek, Petráň, Hrach, T. Glazunov (15. Kešner).

Sestava Katovic: Vondrášek – Viktora, Koutský, Braťka, Blatský (75. Křivanec), Krýsl, Mertl (46. Kotenko), Hlava (89. Káles), Duba, Kadula, Cibulka.

Michal Brabec, trenér Katovic: "Byl to opět zápas plný emocí. V prvním poločase jsme nehráli dobře, nedostupovali jsme k hráčům a zaslouženě jsme prohrávali. O přestávce přišla v kabině bouřka a ve druhé půli bych řekl, že jsme byli lepší a zaslouženě jsme vyrovnali. Na těžkém terénu to bylo spíše o náhodě, ale kluci se dopředu tlačili a vyrovnat jsme si zasloužili. V poslední minutě jsme vstřelili šťastný gól, a mrzelo mě, že to domácí neunesli. Chápu to, prohrát derby takto v poslední minutě je těžké. Situaci jsem ze střídačky detailně vidět nemohl, ale Jindry jsem se ptal a řekl mi, že ruka nebyla. Myslím si, že hráč jeho formátu byl nelhal. Proto mi přijdou některé řeči o fair play zbytečné, každý by si měl nejprve zamést před vlastním prahem. Nicméně vítězství je šťastné a pochvalu si zaslouží hráči obou týmů, protože to na těžkém terénu odmakali."