18.08.2024

Kameňák potrestal naše zahozené šance

Premiéra podle představ nedopadla. Fotbalisté Katovic se museli na úvod nové sezony v I. A třídě smířit jen s bodem, v sobotu 17. srpna jej přivezli z Kamenného Újezdu, kde sice vedli už o dva góly, ale domácí dokázali ztrátu umazat. Zajímavostí je, že společně naposledy si v jednom dresu zahráli bratři Tomáš a Kamil Hajduškovi.

TJ Sokol Kamenný Újezd – SK Otava Katovice 2:2 (1:2).

Branky: 44. Prokop, 89. Zimek – 23. Kadula, 29. Zoubek. Rozhodčí: Ondřej – Mazour, Papáček. ŽK: 3:3 (22. Zimek, 69. a 90. Šíma – 54. Kotenko, 60. Krýsl, 83. Viktora). ČK: 1:0 (90. Šíma po 2 ŽK). Přihlíželo: 100 diváků.

Sestava Kamenného Újezdu: Bílý – Sadloň, Komberec, Zimek, Rezek, Kotalík (71. Chromý), Černý, Havlíček, Prokop, Šíma, Červonyj (80. Lohonka).

Sestava Katovic: K. Hajdušek – Viktora (83. Mašík), T. Hajdušek, Koutský, Krýsl (60. Blatský), Mertl, Hlava, Kotenko (54. Braťka), Duba, Zoubek, Kadula.

Michal Brabec, trenér Katovic: „Do prvního mistrovského zápasu, na který jsme se všichni moc těšili, jsme vstoupili dobře. První poločas se vyvíjel podle našich představ. Vedli jsme 2:0 a ještě spoustu dalších šancí jsme neproměnili. Kdybychom vedli o pět branek, nemohl by se nikdo divit. Krátce před přestávkou jsme inkasovali ze standardní situace kontaktní gól. O přestávce jsme si řekli, že musíme začít proměňovat své příležitosti, ale bohužel jsme jich zahodili dalších asi tak šest. A jak už to bývá a čeho jsem se bál, když urazíte paní Štěstěnu. Domácí v 89. minutě po další standardce a nějaké doklepávce srovnali. Pak jsme měli ještě jednu tutovku, ale také jsme ji nedali. Byl to zápas blbec, který jsme měli jasně vyhrát. Teď nás čekají Prachatice, na které se musíme dobře připravit. Uděláme všechno, abychom v domácím prostředí vyhráli a doufám, že snad budeme mít i nějaké štěstí.“