27.06.2024

Brankář Vondrášek pokračuje v Katovicích!

Jedním z dvojice katovických brankářů pro nadcházející sezonu bude dvaadvacetiletý Jaroslav Vondrášek, jenž přišel do klubu během zimní přestávky. Nad tím, že by odešel ani neuvažoval. „Jsem rád, že jsem mohl v Katovicích zůstat,“ přikyvuje.

Do Katovic se „stěhoval“ na konci zimní přípravy. Jeho předchozím působištěm byly Semice v krajském přeboru, takže se posunu o patro výše rozhodně nebránil. „Myslím, že naskočit do divize byl zážitek, byl tady dobrý kolektiv. Sice se potom zhoršil přístup k tréninkům, ale na druhou stranu polovina týmu pracovala a druhá studovala, takže nikdo neměl moc času, včetně mě. Ale celkově to bylo super," ohlíží se za uplynulým půlrokem, během kterého také několikrát nastoupil. V důležitém utkání proti Domažlicím B dokonce vychytal čisté konto. „Nějaké minuty jsem nasbíral, celkově jsem zasáhl do čtyř mistrovských zápasů a z toho jsme dvakrát vyhráli, takže spokojenost,“ pochvaluje si.

Mladého brankáře samozřejmě také potěšilo, kolik na Katovice chodilo fanoušků. „Na některé zápasy dorazilo skoro 400 lidí a atmosféra byla úžasná. Fanoušci za námi jeli třeba i do Tachova, takovou dálku, což jsem byl překvapený. S koncem sezony už návštěvy klesaly, to bylo trochu smutné, ale jinak je jejich podpora neuvěřitelná,“ smeká pomyslný klobouk před příznivci katovického fotbalu.

A Jaroslav Vondrášek je moc rád, že bude moci být součástí i nové éry klubu SK Otava Katovice. „I. A třída je kvalitní soutěž a navíc se nemusí cestovat takové dálky. Některé týmy a hráče znám velmi dobře, tak se na to těším. Doufám, že se budeme nacházet v horní polovině tabulky,“ zdůrazňuje.

Pro katovického gólmana bude pikantní zvláště derby proti Vodňanům, kde bydlí. „Na tom hřišti jsem paradoxně strávil více minut než většina hráčů, co tam bude v nadcházející sezoně hrát, ale i tak to bude zajímavé. Stejně jako utkání proti Bavorovu, který mám deset minut od baráku,“ uzavírá.