23.06.2024

David Zoubek: Zatím to vypadá na super partu

Vrací se tam, kde udělal své první fotbalové krůčky – do Katovic! Jednatřicetiletý záložník David Zoubek oblékne jejich dres po čtyřleté pauze, během níž hrál za Strakonice a Strunkovice nad Blanicí. A byl to právě on, kdo dal, naprosto nevědomky, první impuls k restartu katovického fotbalu.

Restart katovického fotbalu jsi v podstatě odstartoval jedním telefonem. Jak se u Tebe zrodila myšlenka návratu?

Věděl jsem, že pokud se nám s Mexikem (Strunkovicemi nad Blanicí) podaří vyhrát I. A třídu, tak v krajském přeboru pokračovat nechci. Je to náročnější soutěž, vyžaduje větší oběť, a to je něco, co v 31 letech není pro mě. Původně jsem zamýšlel se vrátit pouze do Katovic B, ale fámy ohledně přihlášení nižší soutěže A-týmu vyústily v to, že jsem kontaktoval Tomáše Hajduška mladšího a zmínil jsem, že pokud by se přihlásila I. A, můžou se mnou počítat. Možná jsem to odšpuntoval, ale v tu chvíli nikdo nevěděl o nadcházejícím exodu, který v áčku proběhne.

Během dvou týdnů se podařilo dát dohromady dvacetičlenný kádr, který zahájí letní přípravu. Co na ta jména říkáš? Na koho se těšíš nejvíce, že si zase spolu zahrajete?

Zkušenosti nám bude předávat legenda jménem Michal Brabec. V Katovicích jsme jako děti pod vedením pánů Jardy Hajduška a Jardy Tomšovice začínali s VK10 (Vencou Křivancem) a Jindrou Kadulou, FIFA by tomu dala chemistry 100. Těším se samozřejmě i na ostatní. Michala Mertla, kterému by granát v noze záviděl i Lukas Podolski. Na legendu Katovického fotbalu a milovníka kožených bund, Libora Blatského. Na hrotu a na baru nezastavitelného, Michala “Ponča” Požárka. V obraně i hospodě obávaného, Ondru Koutského. Rockefellera a Benzemu v jednom, Kubu Krýsla. S lepidlem na kopačkách i ve vlasech, Filipa Dubu. Technicky nadaného a setrvačného, Martina Tušera. Hbitého s levačkou jako Robben, Honzu Chylíka. Železného borce na konec, Karla Cibulku. Mladíky budu teprve poznávat, ale zatím to vypadá na super partu včetně všech, kteří se na provozu katovického fotbalu podílejí.

Super parta. Mohl by to být právě základní kámen úspěchu?

Záleží, co je úspěch. Bylo by fajn I. A třídu vyhrát, ale zůstáváme nohama na zemi. Nejdůležitější jsou fanoušci, pro ty fotbal hrajeme. Pokud vytvoříme dobrou partu, budou výsledky a k tomu budeme hrát dobrý fotbal, který bude fanoušky bavit, tak to bude úspěch.

Měl bys pro katovické fanoušky nějaký vzkaz?

Fanoušci jsou zvyklí na divizní úroveň, takže je možná budou chvíli bolet oči. Já je můžu ujistit, že na hřišti budeme bojovat a budeme dělat co bude v našich silách. Současně budeme moc rádi, když nás budou nadále podporovat a když si s námi po zápase dají pivo v kuželně! Přijďte, bude to jízda! #KátouceOlé

Z Katovic jsi odešel v červenci roku 2020 do strakonického Junioru a poté sis zahrál za Strunkovice nad Blanicí, se kterými jsi vybojoval postup do krajského přeboru. Jak se za tím obdobím ohlížíš?

Ihned z dorostu jsem přiběhl doslova s prosíkem za Tomášem Hajduškem starším a chtěl jsem za Katovice hrát, byla tu skvělá parta a podařilo se nám v průběhu osmi let vyhrát I. A třídu a následně postoupit do divize z krajského přeboru. To už nebylo pro mě, tak jsem zkoušel hledat štěstí jinde. První byly Sousedovice, následně Junior Strakonice, kde to úplně nevyšlo a to vyústilo ve stav mé roční neaktivity. Pracuju v Praze, už jsem měl nasměřováno do FC Háje, ale ozvaly se Strunkovice s tím, že chtějí pomoci. Fanda Funda s Petrem Hovorkou trenérovi, Václavu Beněsovi, vylíčili mé schopnosti a mé působení v Mexiku bylo na světě. Byla to neskutečná jízda, která trvala rok a půl. Po celou dobu jsme byli na předních příčkách a chtěli jsme postoupit, každý zapas jsme byli pod tlakem a museli vyhrávat. To se naštěstí podařilo a I. A třídu jsme vyhráli. Jsou tam skvělí hráči jako Roman Žurek, Tomáš Koloušek, Adam Kadlec a hlavně v obraně samozvaný kapitán, který by neprohrál souboj ani se Sergio Ramosem – Martin Dvořák. Tímto bych chtěl všem v Mexiku poděkovat za to, jak mě přijali a že jsem se na postupu mohl podílet. Přeju klukům, ať se jim v krajském přeboru daří. Pro mě začíná nová kapitola.