21.05.2023

Důležitou výhru nad Rokycany trefil David Bálek

Tři kola před koncem soutěže jsme definitivně zachráněni. Důležitou výhru nad Rokycany, které hrály hodinu o deseti, nám vystřelil ve druhé půli David Bálek.

27. kolo divize (skupina A), sobota 20. května:

SK Otava Katovice - FC Rokycany 1:0 (0:0).

Branka: 53. D. Bálek. Rozhodčí: Vychodil - Novotný, Kotalík. ŽK: 1:6 (Kotrba - Černý 2, Matas, Umosor, Eger a Karlíček). ČK: 0:1 (32. Černý). Přihlíželo 271 diváků.

Sestava Katovic: Provazník - Cibulka, Janoch, Chylík (46. Sládek), Motl - Hnídek, Kahuj, Kotrba, D. Bálek - Uher - Habor (89. Kostka).

Sestava Rokycan: Houdek - Matas, Hereit, Umosor (61. Laubr), Glazer, Zajíček, Černý, Eger, Lehký, Nový (61. Karlíček), Pražský (81. Holek).

Komentář trenéra Přemysla Šrouba: "Boj o záchranu vrcholí, soupeře si nevybíráme a každý zápas je nesmírně těžký. Věděli jsme, jak Rokycany hrají - jsou silné ve vzduchu a v osobních soubojích, z čímž jsme měli především v prvním poločase problémy. Už jsme to jednou proti nim zažili, že hrály v oslabení o jednoho hráče a byl to naprosto vyrovnaný zápas. Tentokrát si ale myslím, že nám patřila druhá půle. Vypracovali jsme si šance a zaslouženě jsme šli do vedení. V prvním poločase jsme přežili dva samostatné nájezdy, klobouk dolů před tím, jak se kluci vrátili nebo nás podržel gólman Provazník, a po změně stran jsme už soupeře do ničeho nepustili. Závěr jsme si pohlídali, ani to moc hektické nebylo. Podle mě se jedná o zaslouženou výhru, o chloupek jsme byli lepší. Nesmírně jsme ale na výhru nadřeli. Příště jedeme na výlet do Mariánských Lázní, tak snad se nám podaří odtud něco přivézt. Daří se nám, třikrát za sebou jsme bodovali, takže spokojenost. Máme už definitivu záchrany, takže už budeme hrát jenom o konečné umístění a doufám, že budeme co nejvýše."