06.03.2023

Na úvod jara jsme remizovali s plzeňským Petřínem

Jedna série sice skončila, ale další ještě trvá. Na domácím hřišti jsme stále bez porážky. Petřín šel sice na začátku druhé půle do vedení, ale remízu nám zajistil v nastaveném čase Vladimír Uher, jenž proměnil penaltu po faulu na Karla Cibulku.

Závěr byl velmi emotivní a asi snad nemá cenu ani komentovat, co se dělo. Kdo na utkání byl, tak si obrázek sám udělal. Hromadná strkanice po závěrečném hvizdu vyústila v tři červené karty - od nás ji uviděl Jan Chylík a z hostů Jan a Radek Vodrážkovi.

SK Otava Katovice - SK Petřín Plzeň 1:1 (0:0).

Branky: 90+2. Uher z penalty - 47. J. Vodrážka. Rozhodčí: Klátil - Andras, Popelka. ŽK: 2:1 (71. Kadula, 90+2. D. Bálek - 90+1. Treml). ČK: 1:2 (Chylík - Jan Vodrážka, vedoucí mužstva Radek Vodrážka). Přihlíželo 292 diváků.

Sestava Katovic: Provazník – Cibulka, Janoch, Kostka, Chylík – L. Bálek (77. D. Bálek), Kotrba (85. Habor), Sládek (58. Kahuj), Motl (58. Hnídek) – Uher – Požárek (58. Kadula).

Sestava Petřínu Plzeň: Suchý – Demeter (75. Heller), Vinkler, Klich, Kohout, Provod, J. Vodrážka (80. Tříska), Bednář, Šimáně (75. Treml), Tětek (92. D. Vodrážka), Zajíček (80. Urbánek).

Komentář trenéra Přemysla Šrouba: "Myslím si, že remíza je spravedlivá. Petřín předváděl přesně to, co jsme čekali. Hraje velmi silový fotbal a je na tom perfektně běžecky. Na začátku jsme s tím měli problémy, ale několikrát nás podržel brankář Provazník. Pak jsme hru vyrovnali a měli jsme šance. Kdybychom byli důraznější v zakončení, mohli jsme se v první půli ujmout vedení. Nicméně se nepovedlo. Ve druhém poločase jsme bohužel neproměnili standardní situaci, i v kabině jsem říkal, že si musíme pohlídat přední tyč, protože tam všechno točí a musí tam stát hráč. Stáli jsme tam, ale bohužel jsme si srazili míč do vlastní sítě. Bohužel, to se stane. Potom jsme vysunuli hru na tři útočníky, trochu jsme to otevřeli a odměnou nám byl vyrovnávací gól z penalty. Nakonec musíme být za remízu rádi, byl to těžký soupeř."

Děkujeme všem fanouškům za podporu a uvidíme se zase příští sobotu, kdy hostíme Příbram B.