17.08.2022

VU10 před MOL Cupem: Zvu na utkání všechny příznivce fotbalu

Dva venkovní zápasy, čtyři body. Divizním fotbalistům Katovic se vstup do letošní sezony vydařil.

„Čtyři body jsou super. Jsme za ně rádi a s pokorou jdeme do dalších bojů, jak se často říká, půjdeme zápas od zápasu,“ uvedl útočník Vladimír Uher, jenž přispěl k remíze s příbramským béčkem jednou trefou: „Rád bych věnoval svůj gól Danielu Pavlovičovi. Hráli jsme spolu od nejmenší kategorie a pro mě to byla čest. Zranění, které se mu přihodilo a co z toho vyústilo, mě zasáhlo a ovlivnilo. Věnovat mu tenhle a další góly je to nejmenší, co pro něj mohu udělat. Pro nás je a stále bude duší týmu.“

Katovičtí si poslední bitvu, která se odehrála na stadionu Na Litavce, moc užili. Už si někdy Vladimír Uher zahrál na tak velikém stadionu? „Osobně jsem to bral jako odměnu za to, co fotbalu dávám. A myslím, že to spoluhráči měli podobně. Zahrál jsem si na Strahově, ten se dá brát jako větší. Gól se mi povedlo dát i na Žižkově, ale Litavka, co se týče zážitku, vede. Čekali jsme trávník v trochu lepším stavu, ale zase chápu, že ne všude mají tak šikovného správce, jako je u nás Petr Šídlo. I tak ale patří domácím poděkování, že jsme si tam mohli zahrát,“ řekl.

Tento týden mají Katovice nabitý. Dnes, ve středu 17. srpna, zavítají do jejich Dudák arény třetiligové Přeštice. Na programu je totiž úvodní kolo MOL Cupu. „Zvu na utkání všechny příznivce fotbalu na Strakonicku, ať si tuhle událost společně užijeme. Přeštice hratelným soupeřem jsou, to jsme se přesvědčili už v posledním střetnutí. U nás to bude pravděpodobně opět trochu víc o běhání bez míče, bojovnosti a proměnění případné šance, do které se, věřím, dostaneme,“ je optimistou populární VU10, který už také vyhlíží sobotní souboj s Doubravkou. Přinese další domácí výhru? „Doubravce se vstup do sezony příliš nepovedl, ale hraje v soutěži dobrý fotbal, o tom jsem přesvědčen. Takže by to mohlo být pěkné utkání pro diváky a těm mohu minimálně slíbit, že z týmu nikdo nic nevypustí, abychom se mohli na konci společně radovat,“ uzavřel.