12.06.2022

Na béčko Dynama dorazilo do Dudák arény 494 diváků

V předposledním utkání sezony jsme podlehli béčku českobudějovického Dynama 0:3 (0:2). Na derby, které sledovalo 494 diváků, dorazilo také několik vzácných hostů, včetně jihočeského hejtmana Martina Kuby, senátora Tomáše Fialy nebo ředitele strakonického pivovaru Dušana Krankuse.

SK Otava Katovice – SK Dynamo České Budějovice B 0:3 (0:2).

Branky: 5. Hák, 39. Šimoník, 84. Coufal. Rozhodčí: Trska – Cichra, Ježek. ŽK: 1:4 (80. Chylík – 70. Malecha, 77. Bastl, 83. Bartizal). Přihlíželo 494 diváků.

Sestava Katovic: Švehla – Hnídek, Janoch, Chylík, Motl – Pavlovič (61. Květoň), Sládek (46. D. Bálek), Kadula, L. Bálek – Uher – Požárek (75. Habor).

Sestava Dynama B: Lerch – Šimoník, Brabec, Bízek, Pineau (90. Perina) – Pařízek, Malecha, Hák – Bastl (82. Bartizal), Matoušek (72. Coufal), R. Polanský (90. Šestauber).

Komentář trenéra Přemysla Šrouba: "Už poněkolikáté jsme inkasovali z první střely, zase byla tečovaná do protipohybu gólmana. Jsem z toho už naštvaný, protože nevystřelíme za vápnem, takže do toho musím hráče nutit. Naopak proti nám každý vystřelí a padne to do brány. Samozřejmě to hned v páté minutě narušilo veškerou taktiku a první poločas byl z naší strany celkově špatný. Byli jsme jak na kolotoči, soupeře bylo plné hřiště a naprosto zaslouženě vedl 2:0. O přestávce jsme si řekli, že nesmíme zápas odevzdat, už jenom kvůli tomu, že přišlo 500 lidí. Trochu jsme změnili rozestavení a pomohlo to. Druhou půli jsme hráli výborně a musím kluky za zlepšení pochválit. Měli jsme několik šancí k tomu, abychom snížili, ale hostům výborně zachytal gólman. Kdyby to kolem 75. minuty bylo 1:2. mohlo to zase vypadat jinak. Bohužel jsme tentokrát ani neskórovali, a to se proti tak kvalitnímu soupeři nedá pomýšlet na žádný bodový zisk. Nejvíce mě ale mrzí zranění Dana Pavloviče."