20.05.2022

Petr Provazník: Doma se každému hraje lépe

S brankářem Petrem Provazníkem nejen o minulém zápase v Soběslavi, ale i zítřejším derby s Jindřichovým Hradcem.

Katovicím se v Soběslavi nedaří dlouhodobě. Měli jste to v hlavách, nebo jste se na to snažili nemyslet?

V Soběslavi jsme chtěli bodovat, protože se nám to dlouhodobě nedařilo. Bohužel se nám to ale nepovedlo, prostě se nám tam nějak nedaří…

Všechny góly padly po situacích, na které vás trenér dopředu upozorňoval. Proč se je podle tebe nepodařilo ubránit?

Soběslav hrála opravdu dobře, trenér nás upozorňoval na rychlé přenesení balonu na útočníky. Bohužel jsme si s tím nedokázali poradit a soupeř z toho chodil do šancí. První gól beru na sebe, sice jsem dokázal trefit míč, ale jen do prvního hráče domácích, od nějž se odrazil před prázdnou bránu, do které pak zakončil.

Druhý gól přišel z penalty, která se kopala po tvém faulu na útočníka, jenž dokázal využít stoperova zaváhání. Sudí to ocenil žlutou kartou, ale nebál ses zprvu, že by mohl vytáhnout i kartonek červené barvy?

Trochu jsem se bál, ale myslím si, že to tak hrozný faul nebyl. Hlavně by to byl pro nás dvojí trest.

Co jste si po utkání v šatně k tomu řekli? Hodili jste porážku za hlavu už v Soběslavi?

Po zápase jsme byli všichni zklamaní z našeho výkonu, ale řekli jsme si, že se jede dál, musíme to hodit za hlavu a soustředit se na další zápas.

Zatímco doma to jde skvěle, venku přibývají body pomalu - ve třinácti zápasech jste jich získali dvanáct. Čím by to podle tebe mohlo být?

Doma se každému hraje lépe, ale to není žádná výmluva, protože s námi fanoušci jezdí i ven a dokážou nám udělat všude domácí atmosféru. Za to jim patří obrovský dík.

Zítra vás čeká opět jihočeské derby, když do Dudák arény zavítá Jindřichův Hradec. Mohou se fanoušci těšit na další vítěznou děkovačku?

Uděláme vše pro to, aby další vítězná děkovačka po zápase byla!