23.05.2022

Derby rozhodla jediná trefa Michala Požárka

Sobotní jihočeské derby s Jindřichovým Hradcem sice přineslo pouze jednu branku, ale to nám rozhodně nevadilo. Padla totiž do té správné sítě. A protože třetí Klatovy klopýtly, tak jsme se na ně dotáhli. Boj o medailové příčky bude ještě hodně zajímavý!

SK Otava Katovice – FK Jindřichův Hradec 1:0 (1:0).

Branka:
37. Požárek. Rozhodčí: Eibl – Toucha, Matyš. ŽK: 2:2 (19. Kotrba, 93. Provazník – 21. Distel, 64. Toman). Přihlíželo 253 diváků.

Sestava Katovic: Provazník – Hnídek, Květoň, Janoch, Motl – Pavlovič, Kotrba, Kadula (84. Chylík), L. Bálek (80. D. Bálek) – Uher – Požárek (91. Habor).

Sestava Jindřichova Hradce: Hulík – Blažek, Škarda, Koktavý, Völfel, Fical – Distel (83. Nováček), Králíček (70. D. Cettl), Mischnik, Waník – Toman.

Komentář trenéra Přemysla Šrouba: Byl to těžký zápas. Věděli jsme, že Jindřichův Hradec hraje v rozestavení 5 – 4 – 1 a nebylo jednoduché se prosadit. Jsem rád, že se nám podařilo skórovat hned v prvním poločase, jinak byl soupeřův val nepropustný. Po změně stran se to už trochu roztrhalo, musel hru otevřít, vytvořili jsme si další šance, ale bohužel pojistka na 2:0 nepřišla. Mohl být zápas klidný, takhle jsme museli bojovat až do poslední minuty. Vyhráli jsme naprosto zaslouženě, mělo to být však vyšším rozdílem. Jsem každopádně rád, že jsme potěšili diváky a teď už se těšíme na zápasy s celky z první pětky. Co získáme navíc, to bude super.