17.09.2021

Nečeká nás lehký zápas, říká před Chebem trenér

Ukázat, že se z Dudák arény jen tak body nevozí. To budou chtít divizní fotbalisté Katovic v osmém kole divize, které k Otavě v sobotu 18. září zavede Hvězdu Cheb. Mužstvo bude chtít odčinit předchozí debakl ze hřiště plzeňského Petřínu. „Věřím, že se z Petřína oklepeme, znovu budeme předvádět naši hru a potěšíme fanoušky výhrou,“ říká před sobotním duelem trenér Přemysl Šroub. A pozor! Hrát se tentokrát bude už od 15.30 hodin.

Hodili jste vysokou porážku za hlavu hned v Plzni, nebo jste se k zápasu ještě vrátili o tréninku a rozebrali jste chyby, z nichž pramenily inkasované góly?

K zápasu na Petříně jsem se vrátil ještě na úterním tréninku, kde jsme si ho rozebrali. Pustil jsem si znovu inkasované góly, abychom se z toho mohli poučit a tím jsem to uzavřel. Hráčům jsem řekl, že se k tomu už nebudeme vracet a budeme se soustředit na Cheb.

Čím si to vysvětluješ, že jste schopni v jednom kole zvítězit 6:0 a ve druhém prohrát 0:7?

Na Petříně to byl prostě kolaps. Nám se tam nedařilo prakticky nic, ale na druhou stranu tam soupeři spadlo úplně všechno.

Přijdou nějaké změny v sestavě?

Po jednom nepovedeném zápase nehodlám sestavu nějak překopávat. V předchozích zápasech jsme vyhráli třikrát v řadě a nasázeli patnáct gólů. Uvidíme až po pátečním tréninku, jak na to budeme zdravotně a jestli nějaké změny nastanou.

Jak to vlastně vůbec teď vypadá s marody? Mohl by někdo v nejbližší době znovu zasáhnout do hry?

Všichni marodi jsou zraněni dlouhodobě, takže už do konce podzimu nikdo nepřibude.

V sobotu se u Otavy představí Cheb, jemuž jste minule podlehli 3:5. Čeho se tentokrát vyvarovat a kudy by mohla vést cesta k úspěchu?

Cheb má ve svém středu jasného tvůrce hry, jímž je futsalista Sláma. Upozorňoval jsem na něj i minule a dal nám hattrick. V útoku je pak nepříjemný gólový Komberec. Ale samozřejmě i ostatní hráči mají výbornou kvalitu a nečeká nás lehký zápas. Věřím, že se z Petřína oklepeme, znovu budeme předvádět naši hru a potěšíme fanoušky výhrou.