13.07.2021

Strakonicím jsme zasadili rychlé KO!

Sice většinu zápasu pršelo, ale byl to fajnový podvečer. Na strakonické Křemelce jsme si v prvním přípravném zápase připsali jednoznačné vítězství. Tamnímu účastníkovi krajského přeboru, který pomýšlí v horizontu tří let na postup do divize, jsme uštědřili nepopulárního bůra.

Úvodní půle se odehrávala zcela v naší režii, soupeř byl rád, když se dostal za půlku. A svoji převahu jsme také přetavili v góly. Postupně se trefili Kadula, David Bálek, Kotrba a Požárek.

Po změně stran se na obou stranách prostřídalo a my jsme trochu polevili. Přesto jsme si vypracovali další šance a po jedné z nich zachránila domácího gólmana tyč. I tak jsme se nakonec pátého zásahu dočkali. V závěru jej obstaral Bartůněk, jenž je u nás zatím na zkoušku.


FK Junior Strakonice - SK Otava Katovice 0:5 (0:4).

Branky: 11. Kadula, 19. D. Bálek, 21. Kotrba, 26. Požárek, 88. Bartůněk.

Sestava: Švehla - Mikeš, Janoch, Cibulka, Motl - Hnídek, Kahuj, Kotrba, D. Bálek - Kadula, Požárek. Střídali Provazník, L. Bálek, Bartůněk a Sládek.


Komentář trenéra Přemysla Šrouba: "Jsem spokojený. Jak s výsledkem, tak i s předvedou hrou. Minule se hrálo po dlouhé pauze, ale tentokrát bylo vidět, že už mají kluci nějaké tréninky za sebou. Vstřelili jsme góly po pěkných akcích a první půle byla velmi dobrá. V té druhé jsme už hráli trochu pod dojmem toho, že vedeme 4:0. Ale i tak jsme si vypracovali další šance, jednou jsme nastřelili tyčku. Výsledek měl být jednoznačně vyšší, byli jsme výrazně lepší. Kromě jedné střely, kdy domácí přestřelili, jsme je pomalu nepustili ani k vápnu."