05.07.2021

Katovičtí zahájili přípravu na novou sezonu

Volno skončilo, letní příprava zahájena! Divizní fotbalisté Katovic se po krátké pauze zase sešli poslední červnové úterý.

Tréninkový proces se však nerozjel v takovém počtu, jak by si trenér Přemysl Šroub představoval. „Kádr ještě není kompletní. Někteří hráči dočerpávají dovolené a někdo měl zase pracovní povinnosti,“ zmínil s tím, že celá příprava bude probíhat v domácích podmínkách a první týden je v plánu se zaměřit na obnovení fyzické kondice. „Ale bude to všechno na hřišti s balonem,“ zdůraznil.

Jedním z přání trenéra bylo doplnění kádru, a to se povedlo. Celkově na soupisce SK Otava Katovice přibylo pět fotbalistů – Pavel Rejšek ze Střelských Hoštic, Přemek Sládek ze strakonického Junioru, Michal Mikeš, jenž prošel píseckou mládeží a naposledy hrál krajský přebor za Protivín a z Žichovic přichází Tomáš Hnídek, který rovněž prošel píseckou mládeží, a Jiří Motl. Ten strávil mládežnická léta v plzeňské Viktorce a divizi dospělých okusil v dresu Doubravky a Petřínu Plzeň.

Horší je to ale s odchody. „Těch je celá řada,“ krčí rameny katovický kouč. Po zranění kolene ukončil kariéru stoper Tomáš Hajdušek, kvůli práci v zahraničí přerušil činnost Martin Tušer a Jakub Miklas kvůli vleklým problémům se stehenním svalem požádal o přestup do Cehnic. Po operaci kolene se ještě k týmu nepřipojil Daniel Pavlovič a v přípravě se zranil Jan Chylík, který je momentálně po operaci křížových vazů a do podzimní části nezasáhne. Dále do Dražejova odešel Ondřej Koutský a Marek Hromíř zamířil do Oseku. „A kvůli pracovním povinnostem u nás nebude ani pokračovat brankář Kamil Hajdušek,“ doplnil Šroub.

V přípravě se Katovičtí postupně střetnou se strakonickým Juniorem, Protivínem, Osekem (všichni krajský přebor) a vrcholem bude souboj s juniorkou pražské Slavie. „Všichni soupeři jsou kvalitní a určitě to nebude nic jednoduchého. Cílem bude se hlavně sehrát. Do týmu bude třeba zapracovat pět nových hráčů a já doufám, že se to podaří,“ uzavřel Přemysl Šroub.