14.04.2024

Porážka s Českým Krumlovem znamená zbytečné komplikace

Očekávaný bodový zisk nepřišel. Proti Českému Krumlovu jsme se prezentovali bídným výkonem, a tím jsme se namočili do bojů o záchranu.

22. kolo divize (skupina A), sobota 13. dubna:

SK Otava Katovice – FK Slavoj Český Krumlov 0:2 (0:1).

Branky: 18. Bauer, 56. Polanský. Rozhodčí: Kastl – Šiška, Pena. ŽK: 3:6 (30. Brabec, 38. Vonášek, 50. Uher – 43. Švec, 49. Polanský, 85. Kabele, 86. Beránek, 87. J. Matuška, 90+2. Matějček). Přihlíželo 385 diváků.

Sestava Katovic: Provazník – Sigmund, Kotrba, Michal Kynkor, Brabec – Vonášek (68. Sládek), Štěch (46. Motl), Uher, Martin Kynkor (79. Souhrada), L. Bálek – Požárek (46. D. Bálek).

Sestava Českého Krumlova: Beránek – Š. Šindelář, Kabele, Švec, Trmal (81. Kubát) – Kordík, Gelnar, Matějček, O. Matuška – Polanský – Bauer (81. J. Matuška).

Lubomír Vašica, trenér Katovic: "Čekali jsme, že Český Krumlov bude hrát v bloku. Hráči na to byli připraveni, měli jsme hrát křižné balony, trhat hostům zálohu a dostávat se z křídel do šancí. Věděli jsme, že to je jediná cesta, protože má soupeř s těmito centrovanými míči problémy. Bohužel, nic z toho jsme neplnili a naopak bylo v naší hře plno nepřesností, málo pohybu a vrcholem všeho byly dvě přihrávky, kterými jsme jim góly připravili. S takovým výkonem se nedá na body pomýšlet, nebyla tam bojovnost, nebylo tam nic. Zápas si musíme pořádně rozebrat a zakročit, protože takto to dál nepůjde. Někteří hráči momentálně hrají pod své limity, a to je špatně. Jedná se o kluky, o které se chceme opírat, a ti, co by to měli táhnout, tentokrát patřili mezi ty horší. Jsme skoro v půlce jara, dvakrát za sebou jsme prohráli, takže si k tomu něco řekneme a záleží na tom, jak si to hráči přeberou. Já být na jejich místě, tak bych po takovém výkonu neměl klidné spaní. Hrajeme před krásnou kulisu, doma, pochopím, když se prohraje se ctí, ale musí se jezdit po zadku. Soupeř hrál chytře, my mu k výhře výrazně pomohli, ale chyběly mi tam alespoň nasazení a bojovnost, která nás zdobily v zápasech předtím."